nieuws

Groot personeelstekort bij Ibis

Hotel

Hotelbedrijf Ibis kampt met een groot tekort aan personeel. Voor de elf hotels in ons land heeft Ibis ruim honderd vacatures openstaan. Ibis geeft zichzelf tot mei de tijd om de vacatures te vervullen.

Groot personeelstekort bij Ibis

‘Als in mei niet een groot deel van onze vacatures is ingevuld, hebben we een groot probleem’, aldus general manager Erwin van der Graaf van Ibis aan het Stationsplein in Amsterdam in Misset Horeca.

Vacaturebanken

Ibis probeert de vacatures op verschillende manier op te vullen. Dat gebeurt via advertenties in dagbladen en via vacaturebanken van onder meer het CWI. Al haalt dat nauwelijks wat uit volgens Van der Graaf. ‘Werk in de horeca wordt nog altijd niet als erg aantrekkelijk gezien’.

Toiletreclame

Omdat Ibis hoofdzakelijk zoekt naar jongeren start begin maart een promotiecampagne. Van der Graaf: ‘Er komst reclame op toiletten in horecabedrijven waar veel jongeren komen, we gaan in de snelbus rond Schiphol werven en zetten sms-technieken in’.

Tip:

Uitgebeid overzicht van actuele horecavacatures

Reageer op dit artikel