nieuws

Grootste hotel in Christchurch staat op instorten

Hotel

Eén van de gezichtsbepalende gebouwen in het centrum van het door een aarbeving getroffen Christchurch in Nieuw-Zeeland, het Grand Chancellor Hotel, staat op instorten. Het 26 verdieping tellende hotel baart voor grote zorgen op dit moment.

Grootste hotel in Christchurch staat op instorten

De buurt rondom het hotel is ontruimd. Gistermiddag verschoof het hotel een meter horizontaal en leunt het naar het oosten. Het hotel staat op instorten en kan bij naschokken van de aardbeving in elkaar storten.

Burgemeester Bob Parker van Christchurch heeft op advies van ingenieurs de buurt laten ontruimen. Parker heeft laten weten dat als er geen naschokken meer zijn reddingswerkers naar binnen kunnen. Eén verdieping in het hotel zou al zijn ingestort.

Bij de aardbeving in Christchurch zijn voor zover bekend 75 doden gevallen. De verwachting is dat dit aantal nog zal oplopen. Er worden nog driehonderd mensen vermist.

Reageer op dit artikel