nieuws

Grootste kusthotel voor Zeebrugge

Hotel

Het Belgische Zeebrugge, dicht bij de grens met Nederland, krijgt het grootste hotel van de Belgische kust. In de badplaats wordt nog dit jaar gestart met de bouw van een 332 kamers tellend hotel.

Grootste kusthotel voor Zeebrugge

Het hotel moet in 2014 haar deuren openen. De bouwvergunning voor het enorme project is afgegeven, meldt de Belgische krant De Standaard.

Het hotel gaat Harbour Gardens heten en krijgt naast ruim driehonderd kamers onder meer kantoren, conferentiezalen, ontspanningsruimtes en cafetaria’s. De bouw van het hotel moet nog dit jaar starten. Verwacht wordt dat Harbour Gardens in 2014 de deuren opent.

Zeebrugge telt nog geen vierduizend inwoners en is verdeeld in drie wijken: de strandwijk, de stationswijk en het centrum. Bij het dorp ligt de tweede grootste haven van België. Zeebrugge kwam in 1987 in het nieuws toen de Herald of Free Enterprise vlak buiten de haven kapseisde.

Reageer op dit artikel