nieuws

GT boort ook Chinese markt aan

Hotel

Vorige week meldde Golden Tulip (GT) al een Oost-Aziatisch regiokantoor te openen in Thailand, nu blijkt dat er ook plannen zijn om volgend jaar in Shanghai zo’n kantoor te openen voor de Chinese markt. Daarbij is een Nederlander in de running dat te gaan leiden.

GT boort ook Chinese markt aan

GT behoort tot de top-20 grootste hotelketens ter wereld, maar heeft tot op heden geen toonaangevende aanwezigheid in het Verre Oosten. Om die markt te veroveren en steun te bieden aan investeerders en hotels, opent de keten de kantoren in Thailand en China.

Henk Meyknecht

GT-topman Hans Kennedie is in gesprek met verscheidene kandidaten die geschikt zijn om leiding zouden gaan geven aan dat kantoor. Eén van hen is de Nederlandse hotelier Henk Meyknecht, al jaren actief in de hotelwereld in het Verre Oosten.

Volgens Meyknecht zijn die gesprekken in deze fase slechts ‘verkennend en informatief’. Meyknecht: ‘Hans Kennedie en ik zijn oude bekenden van elkaar uit de periode in de jaren tachtig toen we beiden werkzaam waren in New York. Hans was toen Regionaal Verkoop Directeur voor Golden Tulip in Noord-Amerika en ik was Director of Food & Beverage van The Peninsula in New York. We hebben sindsdien altijd contact gehouden.’

Globalisering

‘Ik heb Hans al jaren geleden aangemoedigd om Golden Tulip Hotels en Tulip Inns te openen in het Verre Oosten en name in China. Zijn plannen om nu actief in het Verre Oosten te investeren is een logische stap in de verdere globalisering van het merk Golden Tulip.’

Meyknecht studeerde aan de Hotelschool Maastricht en Cornell Universiteit (VS) en is al sinds eind jaren tachtig actief in de hotellerie in het Verre Oosten. Meyknecht is op dit moment regionaal directeur voor Marco Polo Hotels in China. Hij is tevens vaste columnist bij de Misset Horeca en lid van de adviesraad van de Hotelschool Maastricht.

Zie ook:

Reageer op dit artikel