nieuws

GT Hoenderloo leert stagiairs vis fileren

Hotel

Volgens de ‘Xperience manager’ van Golden Tulip Victoria in Hoenderloo, Illian Hamburg, zijn er veel te weinig leerbedrijven waar de leerlingen en stagiair(e)s nog leren hoe ze bijvoorbeeld goed vis moeten fileren. Dat wil hij in ieder geval bij zijn bedrijf veranderen.

GT Hoenderloo leert stagiairs vis fileren

Daartoe kocht hij een tonijn van 28,5 kilo, trommelde alle leerlingen en stagiair(e)s op en liet onder hun neus een ervaren medewerker de vis fileren. Ondanks dat het op een moment gebeurde dat veel leerlingen thuis waren, kwamen ze allemaal direct toen de sous-chef belde.

Hamburg zocht al langer naar manieren waarop hij de medewerkers van het hotel de leerlingen iets extra’s kon laten bijbrengen. ‘Waar wordt er nu nog verse vis gefileerd en krijgen ze nog de mogelijkheid dit te leren in de praktijk? Het blijkt dat dit nog maar sporadisch gebeurt.’

‘Het doel, een stukje uitleg geven over het fileren van vis, is volledig geslaagd. We zullen vaker dit soort acties doen om leerlingen en stagiaires te helpen in hun vakgebied.’

Leer hier goed fileren

Meer berichten over vis:

Reageer op dit artikel