nieuws

GT Westduin waarschuwt voor hotelpiraat

Hotel

Golden Tulip Westduin in Koudekerke waarschuwt voor een vermeende hotelpiraat. De hotelpiraat heeft het Zeeuwse hotel opgezadeld met een schadepost van 3.500 euro.

GT Westduin waarschuwt voor hotelpiraat

Het gaat om een man rond de dertig jaar die zich voordoet als Dimitri Peijs. Hij huurde begin januari een suite voor twee nachten in Golden Tulip Westduin en betaalde netjes bij de check-out, meldt Rob de Queljoe, salesmanager van het hotel.

Peijs gaf later aan voor een langere periode te willen verblijven en kwam tot een prijsafspraak. ‘Na deze check-in heeft hij zijn verblijf telkens met een aantal dagen verlengd, waardoor hij feitelijk niet is uitgecheckt. Nadat zijn uitstaande saldo opgelopen was tot 2.800 euro hebben wij op 29 januari geprobeerd om autorisatie bij de creditcardmaatschappij aan te vragen voor dit bedrijf’, aldus De Queljoe.

De Queljoe vervolgt: ‘Het opgegeven creditcardnummer bleek niet te bestaan. Peijs vertelde telefonisch dat hij een limiet op zijn creditcard van duizend euro om misbruik tegen te gaan. Hij heeft toen per mail zijn secretaresse opdracht gegeven dit bedrag per bank over te maken. De secretaresse, Sandra Veersma, bevestigde per mail dat het geld was overgemaakt’.

Tot dusver is de openstaande rekening van 3.500 euro nog niet voldaan. Het hotel overweegt aangifte te doen bij de politie. Peijs heeft bij zijn vertrek uit het hotel, in de vroege ochtend van 31 januari, persoonlijke spullen achtergelaten in het hotel. Golden Tulip Westduin vraagt zich af of meer hotels te maken hebben gehad met Dimitri Peijs of soortgelijke zaken.

Reageer op dit artikel