nieuws

Haagse Hotelschool krijgt eigen La Place

Hotel

De succesvolle horecaformule La Place blijft groeien. La Place-topman Paul Bringman is met directeur Wim Dooge van de Haagse Hotelschool een exclusieve deal overeengekomen over een La Place in de school.

Haagse Hotelschool krijgt eigen La Place

In september moeten studenten van de Haagse Hotelschool maaltijden van het versconcept La Place kunnen nuttigen. Momenteel wordt het studentenrestaurant verbouwd om te voldoen aan de eisen van La Place. Het gaat om een investering van een miljoen euro.

Wim Dooge, directeur van de Haagse Hotelschool, zegt blij te zijn met de samenwerking met La Place in het algemeen en Paul Bringman in het bijzonder. De gesprekken over een zaak in de school zijn anderhalf jaar geleden gestart.

De bedoeling is dat studenten van de school zelf de keuken bemannen. Ze koken in het zicht van collega-studenten, die er de maaltijden nuttigen. ‘Het is een rigoreuze verandering. We zien het als een grote omslag in koken. Alles is vers en de presentatie van de gerechten is van groot belang’, aldus Dooge.

Naast een La Place krijgt de Haagse Hotelschool ook een Panini-shop. Het La Place-restaurant opent in september de deuren. Voorafgaand vinden er testproeven plaats. Volgens Dooge wordt het concept structureel aangepast aan de eisen van de student. ‘Het gaat hier immers om gasten die dagelijks het restaurant bezoeken. Die stellen andere eisen dan eenmalige gasten’.

De exclusieve deal met Den Haag krijgt waarschijnlijk een vervolg in Amsterdam. ‘We bouwen een school in Amsterdam. Die moet in 2012 klaar zijn. Er zijn plannen om daar ook een La Place-zaak te vestigen’, aldus Dooge.

Horecawaakhond BEM laat desgevraagd weten dat het geen moeite heeft met een La Place in de hotelschool, op voorwaarde dat de horeca intern georiënteerd moet zijn. BEM heeft geen meldingen ontvangen over dit horeca-initiatief.

Reageer op dit artikel