nieuws

Harrods-baas wil luxe restaurant

Hotel

Mohamed Al-Fayed, de steenrijke eigenaar van het befaamde Londense warenhuis Harrods, wil een superrestaurant openen in Schotland. De Egyptenaar is van plan ruim 4 miljoen euro te investeren. Ook wil hij de hulp inroepen van de bekende koks Jamie Oliver en Gordon Ramsay.

Harrods-baas wil luxe restaurant

Dat meldt Caterer-online.com. De eetgelegenheid moet komen in één van Al-Fayeds panden in Easter Ross, een gebied in de Schotse hooglanden. Al-Fayed wil het restaurant één van de meest prestigieuze eetgelegenheden van Schotland maken.

Volgens eigen zeggen doet Al-Fayed dit omdat hij erg houdt van de Schotse hooglanden. ‘Ik laat er vlees produceren voor mijn warenhuis Harrods. Waarom zou ik de lokale bevolking en bezoekers van het gebied niet laten genieten van de producten die er worden gemaakt’, vraagt Al-Fayed zich hardop af in The Sunday Times.

Het restaurant maakt onderdeel uit van een groter plan om een toeristische trekpleister te maken in de hooglanden, inclusief een exclusieve golfbaan. Daarnaast is Al-Fayed bezig met een bijzonder hotel op een voormalige olieboortoren voor de kust van Schotland. Dit horecaproject moet begin 2008 af zijn.

Reageer op dit artikel