nieuws

Harry Westers zegt contracten Golden Tulip op

Hotel

Harry Westers heeft alle franchisecontracten met Golden Tulip opgezegd. Westers, die zeven hotels onder de vlag van Golden Tulip runt, heeft geen vertrouwen in de nieuwe eigenaar van het merk, Starwood Capital.

Harry Westers zegt contracten Golden Tulip op

‘Wij willen geen onderdeel uitmaken van een hedgefund met een kantoor in Londen, een belang in de Verenigde Staten en die aangestuurd wordt vanuit Parijs’, licht Westers de opzegging van het de franchisecontracten toe.

Westers: ‘Ik vergelijk het met Air France en KLM. KLM trekt toch aan het kortste eind? De nieuwe eigenaar wil ons behouden en er staat nog een gesprek gepland, maar wij gaan door onder de naam Westcord’.

Westcord

Concreet gaat het om zeven hotels. De hotels hebben contracten met verschillende looptijden. Voor Westers is het dan ook nog niet duidelijk per wanneer zijn hotels gebrand gaan worden onder de naam Westcord.

Harry Westers is één van de meest prominente franchisers van Golden Tulip. De afgelopen weken liet hij diverse malen weten weinig vertrouwen te hebben in Starwood Capital. Westers zag het liefst dat de franchisevereniging zelf het merk Golden Tulip overnam. Eerder liet het grootste franchisehotel van Golden Tulip, het Bel Air Hotel in Den Haag, weten te breken met Golden Tulip. Het Bel Air Hotel koost voor WorldHotels.

Reageer op dit artikel