nieuws

Havixhorst opnieuw ‘Kasteel van het jaar

Hotel

Châteauhotel- en restaurant de Havixhorst in Schiphorst wint voor de tweede keer op rij de titel ‘Kasteel van het Jaar’. De vereniging Châteaux et Résidences Gastronomiques kent de titel toe.

Havixhorst opnieuw ‘Kasteel van het jaar

De uitslag werd bekendgemaakt tijdens het Gala-Jaardiner dat plaatsvond op de Havixhorst. Directeur-eigenaar was aangenaam verrast. ‘Hier had ik niet op gerekend. Twee keer op rij winnen, echt geweldig. Dit is vooral ook de verdienste van al onze medewerkers, zij hebben een geweldige prestatie geleverd.’

Alle leden van de vereniging worden jaarlijks bezocht door anonieme inspecteurs die hen controleren op 400 verschillende punten. Er wordt gelet op service en kwaliteit, culinaire aspecten, de wijn- en menukaart, maar bovenal op het gedrag van de medewerkers.

De beoordeling van de wijn- en menukaart kwam dit jaar van drie Michelin-sterren dragende bedrijven: Alain Alders (chef-kok van Landgoed Duin & Kruidberg), Odilia Brundel (restaurant de Fuik in Allst) en Maarten Arlman (het Hof van Saksen). Ze letten op de samenstelling, prijsstelling, het aanbod en correct taalgebruik op de menukaart.

Reageer op dit artikel