nieuws

Hazen: ‘Strengere controles b&b’s

Hotel

Frans Hazen, hotelvoorman van Koninlijke Horeca Nederland (KHN), rekent op strenge controles van bed & breakfast-accommodaties in ons land. Hij stelt dat b&b dezelfde controles moet ondergaan als hotels.

Hazen: ‘Strengere controles b&b’s

Hazen stelt in een van zijn columns in De Telegraaf dat b&b’s gretig subsidies aanvragen en krijgen, en dat die gretigheid ook moet gelden voor het controleren van de kleinschalige slaapaccommodaties.

‘Hoteliers in Drenthe hebben moeten aanzien hoe subsidiebedragen tussen de achtduizend en dertigduizend euro uitgekeerd werden aan de kleinschalige slaapplekken. De subsidies werden uiteraard gretig aangenomen en er schoten nog een tachtig b&b’s als paddestoelen uit de grond’, aldus Hazen.

Hazen vindt dat de zesduizend b&b-eigenaren in ons land aan dezelfde regels als hoteliers moeten voldoen, en dus ook controleurs van de Voedsel en Warenautoriteit, brandweer en gemeenten over de vloer moeten krijgen.

De reacties over zijn oproep voor meer controles zijn verdeeld. Onder de column op internet staan reacties te lezen van zojuist voor- als tegenstanders.

Reageer op dit artikel