nieuws

Helft hotelgasten boekt online

Hotel

Het aantal hotelreserveringen per internet blijft alsmaar stijgen. Vorig jaar boekte nog een derde van de hotelgasten op Europese bestemmingen hun kamer online. Dit jaar is dat opgelopen tot vijftig procent.

Helft hotelgasten boekt online

Dat meldt de nieuwsbrief van Reisrevue op basis van Brits onderzoek van JD Power & Associates. Uit het onderzoek blijkt dat eigen websites van hotels relatief sterker groeien dan die van portals en onafhankelijke reissites. Vooral de krachtige hotelketens winnen aan populariteit.

Hotels willen steeds vaker de prijzen zelfs aansturen en minder afhankelijk zijn van anderen. Ook in Amerika is deze ontwikkeling te merken. Een andere trend afkomstig uit het onderzoek is de stijgende vraag naar rookvrije hotels en highspeed internet-access. Voor het onderzoek werden meer dan 12.000 consumenten ondervraagd.

Zie ook:
KHN gaat concurreren met boekingssites

Reageer op dit artikel