nieuws

Helft minder Chinezen dan verwacht

Hotel

Het Nederlands Bureau voor Toerisme (NBTC) heeft zich lelijk verrekend over het aantal Chinese toeristen dat ons land bezoekt. Het aantal komt dit jaar beduidend lager uit dan enkele jaren geleden was voorspeld. De oorzaak moet gezocht worden bij kabinet Balkenende III.

Helft minder Chinezen dan verwacht

De onthulling over de misrekening komt van general manager Henk Meyknecht van Marco Polo Hotels in Hongkong. Meyknecht meldt de foute inschatting in zijn column in de uitgave van Misset Horeca van 9 maart.

Actuele prognose
Zo voorspelde het NTBC twee jaar geleden dat er dit jaar 350.000 Chinezen ons land bezoeken, waarbij ze twee à drie hotelovernachtingen boeken. De meest actuele prognose van het NBTC rept over slechts 135.000 Chinese toeristen.

Volgens Meyknecht ligt de oorzaak van de sterk achterblijvende ‘Chinese invasie’ grotendeels in het beleid van het kabinet Balkenende III. Zo zijn er binnen het vorige kabinet strikte regels afgesproken rond toelating van onder meer Chinese toeristen, schrijft Meyknecht.

Xenofobisch
Meyknecht: ‘Er moet worden gereisd via geautoriseerde touroperators en dan alleen in groepen van minimaal vijf personen. Tevens moeten fikse borgsommen worden gestort, werkgeversverklaringen afgegeven worden en zo meer. Onze visa-regelgeving in landen als China is in vergelijking met Frankrijk, Italië en Oostenrijk zelfs xenofobisch te noemen’.

Reageer op dit artikel