nieuws

Hemelvaart: 600.000 vakanties in eigen land

Hotel

Met Hemelvaart in het vooruitzicht zullen veel Nederlanders er een lang weekeinde van maken. Het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) verwacht dat er zo’n 1 miljoen Nederlanders een korte vakantie ondernemen rond Hemelvaart. 600.000 hiervan blijven in eigen land, de rest vertrekt richting buitenland.

Hemelvaart: 600.000 vakanties in eigen land

Kameperen is net als andere jaren favoriet voor het lange weekend van Hemelvaart. NBTC verwacht dat veertig procent van de Nederlanders gaat kamperen. Daarnaast verblijft de Nederlander vaak in een bungalow en ook overnachten in een hotel is populair.

Buitenland

De populairste buitenlandbestemmingen tijdens Hemelvaart zijn de dichtbijgelegen landen: Duitsland (16 procent), Frankrijk (11 procent) en België (10 procent). Daarnaast zijn ook de verder weg gelegen bestemmingen Turkije en Spanje populair voor een langere vakantie.

Reageer op dit artikel