nieuws

Hendrik Bosch (Amstel Hotel) met pensioen

Hotel

General manager Hendrik Bosch van het Amstel Hotel in Amsterdam gaat met pensioen. Bosch heeft de pensioengerechtigde leeftijd van 65 bereikt. Hij maakt plaats voor de Zweed Nils Axing.

Hendrik Bosch (Amstel Hotel) met pensioen

Dat laat Intercontinental Amstel Amsterdam weten in een persverklaring. Axing is vanaf 4 januari general manager. Hij volgt dan Bosch op, die dat zes jaar Amstel Hotel achter zijn naam heeft staan.

Topman Didier Boidin van InterContinental Hotels & Resorts zegt uit te kijken naar ‘veteraan-hotelier’ Axing als hoofd van het Amstel Hotel. ‘Tegelijkertijd bedanken we Hendrik Bosch voor zijn professionele en gepassioneerde leiderschap aan het team, en het verstevigen van de positie van het hotel in de internationale en lokale samenleving’.

Axing begon zijn carrière bij Krogen Svarta Börsen in Jönköping. Hij vervulde diverse functies binnen de hotel- en restaurantindustrie in Stockholm. In 1994 trad hij in dienst bij het Grand Hôtel InterContinental Stockholm, waar hij in 2004 General Manager werd.

Twee jaar later werd Axing gepromoveerd tot Managing Director en benoemd als Chief Executive Officer bij The Grand Group. Hij is leraar revenue management en leiderschap bij een aantal topinstituten in Stockholm en bekleedt verschillende bestuurlijke functies binnen de industrie. Zijn vrouw en drie kinderen maken samen met hem de overstap naar Amsterdam.

» Lees hier een biografie over Hendrik Bosch

Reageer op dit artikel