nieuws

Hermanides sloeg miljoenenbod van Spaanse keten af

Hotel

Paul Hermanides heeft een groot aanbod van de Spaanse keten Hotusa op Hotel Arena in Amsterdam afgeslagen. Het ging om een aanbod van enkele tientallen miljoenen gaan.

Hermanides sloeg miljoenenbod van Spaanse keten af

De verregaande interesse met een aanbod als gevolg vond eind 2007 plaats. Hermanides onthult de bijna-transactie in een interview in fd.persoonlijk, de bijlage bij Het Financieele Dagblad.

‘Ze deden een goed bod op het onroerend goed en de exploitatie. Ik zei vrij snel nee. Een paar maanden later klopten ze weer aan. Ze gingen 150 procent over hun eerste bod, ze zochten nu eenmaal een hotel op een strategische locatie’, aldus Hermanides.

Hermanides vervolgt: ‘Ik zeg niet precies om hoeveel geld het ging, maar het liet in de tientallen miljoenen euro’s. Heel aanlokkelijk, daar heb ik wel een paar nachtjes van wakker gelegen. Uiteindelijk heb ik geweigerd, hotel Arena is wel mijn baby’.

Hotel Americain

Verder onthult Hermanides dat hij enkele jaren geleden getracht heeft om Hotel Americain in Amsterdam over te nemen. ‘Daar heb ik inderdaad op geboden, maar de Eden Group bleek een sterkere partij. Voor Americain had ik alles wat ik heb op willen geven. Ik vond het gebouw en de locatie prachtig, een geweldige plak om debatten en culturele programma’s te organiseren’.

De 53-jarige Paul Hermanides zegt zo langzamerhand te gaan nadenken over het stoppen als algemeen directeur van zijn Amsterdam Village Company. ‘Ik zal niet tot in lengte van jaren als algemeen directeur aanblijven. Het speelt voorlopig nog niet, maar ik moet over opvolging nadenken. Het moet iemand zijn met een frisse blik, die met mij als adviseur op de achtergrond kan functioneren’.

Reageer op dit artikel