nieuws

Hilton bouwt gloednieuw hotel op Schiphol

Hotel

Hilton Worldwide gaat de komende jaren een nieuw hotel met 433 kamers op Schiphol bouwen. Dat zijn er fors meer dan de 277 die het huidige Hilton heeft. Ook krijgt het nieuwe hotel, dat pal naast het bestaande wordt gebouwd, een directe ingang vanuit de terminal.

Hilton bouwt gloednieuw hotel op Schiphol

Artist impressions/copyright: CIIID/Schiphol Real Estate

Het nieuwe hotel moet medio 2015 de deuren openen. Tot die tijd blijft het huidige hotel operationeel, na opening van het nieuwe Hilton Schiphol wordt het oude pand afgebroken.

Hilton Worldwide en Schiphol Real Estate (SRE) hebben vandaag een overeenkomst getekend waarmee de twee partijen nog eens veertig jaar samen verder gaan. SRE bekostigt het pand, Hilton huurt en doet het management.

Landmark

‘We zijn trots op dit beeldbepalende hotel. Het moet een nieuw landmark voor de luchthaven worden’, zei COO van Schiphol Maarten van Goof tijdens een persconferentie op Schiphol.

‘Iedereen snapt dat dat kleine, bakstenen gebouw uit de jaren ’70 een keer moest verdwijnen’, zegt directeur André van den Berg van SRE. Het is het eerste hotelvastgoed in de portfolio van SRE. ‘We zoeken steeds meer naar een mix van kantoren en andere sectoren.

Area president Europa

Voor de officiële aankondiging en ondertekening waren een aantal hoge omes uit de gelederen van Hilton Worldwide naar Schiphol gekomen. De area president Europa Simon Vincent lichtte persoonlijk de plannen van de hotelorganisatie toe.

Hij ging ook verder in op de plannen van de hotelorganisatie. Momenteel valt een op de zes kamers die in Europa gebouwd worden, onder een Hiltonmerk. In Europa alleen worden momenteel 116 hotels gebouwd met een Hiltonnaam op de gevel, er zijn er al 226 operationeel.

Groei

De groei is sterk aanwezig bij het Amerikaanse hotelconcern, vooral buiten de VS. ‘Vijf jaar geleden ontwikkelden we 15 procent van onze nieuwe kamers buiten de VS, nu ligt dat rond de 50 procent’, illustreert Vincent de internationale expansiedrift van Hilton, dat al ruim 3850 hotels in 88 landen heeft. Daarbovenop zitten er wereldwijd 900 in de pijplijn.

Reageer op dit artikel