nieuws

Hilton breidt uit in Azië

Hotel

Hotelketen Hilton gaat flink uitbreiden in Azië. Het komende decennium wil het concern driehonderd hotels openen in onder meer China en India. Dit schrijft de Amerikaanse krant The Wall Street Journal op basis van uitspraken van managers van de keten.

Hilton breidt uit in Azië

Hilton wil inspelen op de stevige groei van zakenreizigers en toeristen naar India en China. Het bedrijf heeft met zijn 47 hotels in Azië een achterstand op zijn grootste concurrenten.

Hotelconcern Starwood, onder meer bekend van hotelmerk Sheraton, heeft al 136 hotels in de regio, Mariott exploiteert er 85 hotels en het Franse Accor heeft 180 hotels in Azië.

Het concern gaat in India samenwerken met een lokaal vastgoedbedrijf voor de bouw van 75 hotels in vier jaar. In China breidt het de komende tien jaar uit met achttien hotels en ziet het veel potentieel voor zijn goedkope keten Hampton Inn.

Meer over Hilton

Reageer op dit artikel