nieuws

Hilton: extra service voor iPhone gebruikers

Hotel

Hilton hotels gaat een aantal iPhone-applicaties uitbrengen waarmee gasten kunnen inchecken, roomservice bestellen en kijken waar het dichtstbijzijnde Hilton hotel staat. Er komt ook een applicatie waarmee je gespaarde HHonors-punten kunt controleren.

Hilton: extra service voor iPhone gebruikers

Hilton laat losse applicaties ontwikkelen die wel met elkaar samenwerken. De reden hiervoor is het verschillende serviceniveau van de hotelmerken die onder Hilton vallen.

Roomservice bestellen

Hilton, Embassy en Doubletree krijgen een functie ‘request upon arrival’ waarmee gasten via hun apple iPhone roomservice kunnen bestellen nog voordat je bent ingecheckt. Bij de ketens Conrad, Hampton, Homewood en Hilton Garden ontbreekt deze functie. Bij deze ketens kun je wel 48 uur van tevoren inchecken en eventueel de gereserveerde kamer wijzigen.

Over twee weken komen de eerste applicaties uit, als eerste die voor Hilton zelf en voor de hotelketen Doubletree.

Hoewel het losse applicaties zijn, sluiten ze wel op elkaar aan. Een klant die in een gewenst Hilton hotel geen kamer meer kan krijgen, kan direct doorklikken naar Embassy Suites.

The Four Seasons

Hilton is niet de enige hotelketen met een applicatie speciaal voor de iPhone van Apple. Starwood Hotels & Resorts heeft een toepassing waarmee je spaarpunten kunt checken. The Four Seasons heeft sinds vorige maand een applicatie waarmee je een hotelkamer kunt vinden.

Reageer op dit artikel