Hilton in handen van investeringsgroep

Hilton in handen van investeringsgroep

Hilton komt in handen van een inversteringsmaatschappij. Het fameuze hotelbedrijf is voor bijna 20 miljard euro verkocht aan de Amerikaanse investeringsmaatschappij Blackstone. Die wil de Hilton Group verder uitbreiden.

De recordaankoop in de hotelindustrie moet eind dit jaar worden afgerond. Blackstone betaalt per aandeel 47,50 dollar. Dit komt neer op een premie van 32 procent op de slotkoers van het Amerikaanse hotelconcern op dinsdag, zo meldt Het Financieele Dagblad.

Blackstone is geen onbekende in de hotellerie. De investeringsmaatschappij nam vorig jaar de hotelketen La Quinta Inn and Suites over. Momenteel beschikt Blackstone over honderdduizend hotelkamers in de VS en Europa.

De overname van Hilton komt anderhalf jaar na de samensmelting van de Britse Hilton Group en het Amerikaanse Hilton Hotels Corporation. In 1964 gingen de Hilton-afdelingen uit elkaar en vaarde eigen koers. Blackstone heeft laten weten dat het plannen te hebben om de Hilton Group verder uit te breiden.

De familie van oprichter Conrad Hilton is nog steeds actief in de hotelketen. Hiltons kleinzoon Barron is eigenaar van 5,3 procent van de aandelen en maakt deel uit van het bestuur van het bedrijf. Barron is de grootvader van societyfiguur Paris Hilton, die onlangs een korte gevangenisstraf uitzat omdat ze zonder rijbewijs en onder invloed achter het stuur had gezeten.

Hilton maakte kort geleden de benoeming bekend van Matthew J. Hart tot bestuursvoorzitter, als opvolger van Stephen Bollenbach. De bedoeling was dat Hart op 1 januari volgend jaar aantreedt. Het is niet duidelijk in hoeverre de overname door Blackstone voor hem gevolgen heeft.