nieuws

Hilton kanshebber prijs ‘beste leerbedrijf

Hotel

Hilton Worldwide is genomineerd voor de prijs ‘beste leerbedrijf internationaal’. Het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie erkent in deze prijs de bijdrage aan de internationale oriëntatie van MBO’ers door middel van stages.

Hilton kanshebber prijs ‘beste leerbedrijf

Hilton heeft een speciale ‘Hilton Class’. Studenten lopen dan gedurende de opleiding ‘International Hospitality Studies’ alle stages bij Hilton Worldwide, in binnen- of buitenland. Ze doen dit in samenwerking met Deltion College in Zwolle. Beide partijen hopen de overgang van het MBO naar het werkveld te vergemakkelijken door de samenwerking.

‘We hebben Hilton Class de afgelopen jaren zien groeien’, vertelt Björn Olthof van Hilton. ‘Samen met het Deltion stomen wij de studenten klaar voor de internationale hotelbranche. De nominatie is een bekroning op onze gezamenlijke inspanningen.’

De criteria van de nominatie voor het beste leerbedrijf, bestaan onder meer uit het vergroten van kennis, taalvaardigheid en interculturele competenties. Ook moet het leerbedrijf een gedegen beleid en toekomstvisie hebben op het onderwerp internationalisering en internationale oriëntatie.

‘Er is een toenemende behoefte aan medewerkers met talenkennis en competenties gericht op de internationale samenleving en de toenemende globalisering. De studenten in de Hilton Class doen een groot deel van deze kennis al op tijdens hun studie’, aldus Jan van der Putten, Cluser General Manager van verschillende Hilton vestigingen.

Zowel Hilton als Deltion zijn enthousiast over de samenwerking en willen blijven investeren in hotelonderwijs.

Reageer op dit artikel