nieuws

Hilton Soestduinen is energiekampioen

Hotel

Hilton Royal Parc Soestduinen heeft het energieverbruik in het hotel met maar liefst 16,7 procent weten terug te dringen. Het hotel mag zich hiermee energiekampioen van de regio Benelux, Israël en Benelux noemen.

Hilton Soestduinen is energiekampioen

Hilton Soestduinen nam deel aan We Care!, een project van Hilton om zoveel mogelijk energie te besparen. Het project werd begin 2006 in het leven geroepen door Wolfgang Neumann, Hilton-baas voor Europa en Afrika.

Het winnende hotel in Soestduinen behaalde de 16,7 procent energiebezuiniging door lampen in ruimtes waar geen mensen zijn uit te doen, door computers ’s avonds af te sluiten en door de verwarming uit te zetten in kamers waar geen gasten zijn.

Als beloning kregen de teammembers van Hilton Soestduinen een eco-vriendelijke mountainbike ter waarde van 350 euro.

Enkele opvallende initiatieven van uit project:

Hilton Venetie verlaagde het aantal toilet-doorspoelingen tijdens het schoonmaken van de kamer tot twee maal, nadat men realiseerde dat het standaard was om het toilet vijf maal door te spoelen. In zes maanden zorgde dit voor een besparing van 3.000m3 water, wat gelijk staat aan de inhoud van 1,2 olympische zwembaden (uitgegaan van een diepte van 2 meter).

Hilton Madagaskar verzamelt al het organisch afval en geeft het aan arme boeren om het vee te voeren. Ondertussen werd het afval van het team member restaurant dagelijks gewogen om de team members een beter besef te geven van wat zij weggooiden. Dit resulteerde in een daling van 50% van afval.

Hilton Parijs verzamelt de flessen water van vergaderzalen die nog niet leeg zijn en gebruikt deze om de planten in het hotel water te geven, waarmee zij 480 liter bespaarden in een periode van drie maanden.

Hilton Praag heeft bloemen vervangen door langer levende orchideën. De investering betaalde zich binnen drie maanden terug en is beter voor het milieu.

Hilton Mauritius’ hoofd van technische dienst werkt met het Mauritius Research Institute om te testen of de gebruikte olie uit de keuken gebruikt kan worden in zijn auto, waarmee hij 6.000 dollar per jaar voor benzine zou besparen.

Hilton Praag heeft een nieuw koelingsysteem geinstalleerd dat water gebruikt van de Vlatava rivier (die onder het hotel loopt). Met gebruik van een Alfa Lava warmte wisselaar is het systeem ongeveer 40 maal goedkoper dan de kosten om water te kopen van de gemeente. Tijdens de winter, als de rivier bijna bevroren is, is er geen behoefte aan koelingssystemen in de keuken.

Hilton Schiphol Airport Amsterdam plaatst een plastic fles water van 1 liter in elk toilet-reservoir, waardoor het toilet nog maar 5,5 liter water gebruikt bij het doorspoelen i.p.v. 6,5 liter.

Hilton Nairobi verkoopt gebruikte tafelolie aan een bedrijf om als smeermiddel te gebruiken op hun zagen i.p.v. minerale olie wat slecht is voor het milieu.

Hilton Ismir verzamelt gebruikte zeep, doet het dan in een mixer en gebruikt het om uniformen te wassen.

Reageer op dit artikel