nieuws

Hof van Saksen maakt winst maar stopt groeiplannen

Hotel

De eerder aangekondigde uitbreiding van het luxe resort Hof van Saksen in Drenthe wordt naar verwachting van eigenaar Phanos stopgezet. Dat laat ceo Hans Ensing van Phanos weten. Ensing laat verder weten zich te verzetten tegen de suggestie dat het park niet zou gerund zou worden.

Hof van Saksen maakt winst maar stopt groeiplannen

Afgelopen week kwam Hof van Saksen nadrukkelijk in het nieuws door berichtgeving in Het Financieele Dagblad dat er bij Phanos, eigenaar van Hof van Saksen, betalingsproblemen zouden zijn.

Vandaag laat Ensing in dezelfde krant weten dat er geen betalingsproblemen zijn maar dat er wel een rendementsprobleem is. Veder meldt Ensing dat de geplande uitbreiding van Hof van Saksen wordt stopgezet.

Ensing laat weten dat de cijfers van Hof van Saksen steeds beter worden. ‘De bezettingsgraad is van 20 procent in het eerste jaar 2008 gestegen tot 50 procent afgelopen jaar. De inkomsten van het Hof van Saksen namen toe van 12,1 miljoen euro in 2008 via 19,4 miljoen euro in 2009 naar 24,1 miljoen euro afgelopen jaar’.

‘Ook de winst vóór rentebetalingen, aflossingen en afschrijvingen steeg. In 2008 was er nog 7,4 miljoen euro verlies op het park. In 2009 een winstje van 1 miljoen euro. En afgelopen jaar een winst van 3,9 miljoen euro. Ik verzet me tegen de suggestie dat het park niet goed zou worden gerund’, stelt Ensing.

De ceo van Phanos zegt wel te overwegen een grote touroperator in te schakelen voor uitbesteding van de huisjesverhuur. Een kwart van Hof van Saksen – 166 huisjes – gaat in de verkoop.

Reageer op dit artikel