nieuws

Holland Hotels is nu Logis Holland

Hotel

Het hotelnetwerk Holland Hotels is niet meer. Logis Holland is het nieuwe samenwerkingsverband waarbij 43 kleinschalige, onafhankelijke hotels zijn aangesloten. Dinsdag is de officiële presentatie van de Nederlandse tak van de Fédération Internationale des Logis (FIL).

Holland Hotels is nu Logis Holland

De wortels van het internationale netwerk liggen in Frankrijk (Logis de France) en zijn al ruim 60 jaar oud. In 2007 werd de FIL opgericht en telt inmiddels 2766 hotels, goed voor bijna 54.000 kamers. Het is in Europa het grootste netwerk van onafhankelijke hotels.

De FIL is actief in Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, België, Luxemburg en sinds 1 januari dit jaar ook in Nederland. Er zijn 43 hotels uit ons land aangesloten, die daarvoor hun belangen vertegenwoordigd zagen door Holland Hotels.

Dinsdag is in het Limburgse hotel Slenaker Vallei de officiële presentatie van Logis Holland. De directeur van de stichting is Geert-Jan Nieveen en de voorzitter is Frits Hulshof (Hotel de Zwaan en het Ros van Twente).

Zij benadrukken dat aangesloten hotels kleinschalig van opzet zijn en meestal landelijk gelegen zijn. ‘De pay off van Logis Holland ‘Persoonlijk & Gastvrij’ is de gemene deler van de aangesloten hotels’, aldus Nieveen.

De hotels hebben een eigen classificatie (1, 2 of 3 schoorsteentjes), terwijl de inpandige restaurants worden geclassificeerd met kookpotjes. De reguliere hotelsterrenclassificatie blijft ernaast bestaan. ‘Over 3,5 jaar willen we 80 aangesloten hotels’, aldus Hulshof.

Gebruik maken van het (internationale) boekingsysteem van FIL zien Hulshof en Nieveen als hét grote voordeel. ‘Verder staan voordelen op inkoop en gebruik maken van kennisoverdracht natuurlijk voorop’, aldus Nieveen.

Volgende week vrijdag in Misset Horeca een uitgebreid verhaal over Logis Holland.

Reageer op dit artikel