nieuws

Honderden vermist na instorten hotel Haïti

Hotel

Hotel Montana in de Haïtiaanse hoofdstad Port-au-Prince is door de aardbeving van dinsdagavond ingestort. Meer dan tweehonderd mensen worden vermist.

Honderden vermist na instorten hotel Haïti

Dat heeft de Franse minister Alain Joyandet, die de banden met Franstalige landen als Haïti moet onderhouden, woensdag gezegd tegen de Franse radiozender Europe 1. Hotel Montana is populair bij toeristen. Of onder de gasten ook Nederlanders zijn, is niet bekend.

Volgens het Zuid-Koreaanse ministerie van Butenlandse Zaken zijn onder de vermisten vier zakenlieden uit Zuid-Korea, die in het hotel verbleven.

Ongeveer zestig Franse staatsburgers zijn opgevangen in de beschadigde ambassade van hun land in Port-au-Prince. In Haïti wonen ongeveer 1400 Fransen. Parijs stuurt twee vliegtuigen met hulpverleners en hulpgoederen naar het land.

Reageer op dit artikel