Hoogste Logis-kwalificaties voor Hotel Courage Sionshof

Hoogste Logis-kwalificaties voor Hotel Courage Sionshof

Hotel Courage Sionshof in Nijmegen is toegetreden tot het samenwerkingsverband Logis Holland. Het hotel is daarmee het 43e dat deel uitmaakt van de Nederlandse tak van de Fédération Internationale des Logis (FIL). Logis is sinds begin februari de opvolger van hotelnetwerk Holland Hotels, dat toen verdween.

Sionshof kreeg vorig jaar de voornaam Courage, ook bekend van het hotel aan de Waalkade in Nijmegen. De nieuwe eigenaar van het sinds 1930 bestaande bedrijf verbouwde het hotel grondig. Ook wilde hij graag dat Courage Sionshof zich zou aansluiten bij de van oorsprong Franse hoteliersorganisatie Logis.

Mystery guest

'Een mystery guest, die zowel het hotel als het restaurant beoordeelde op liefst 500 criteria, was dermate enthousiast, dat het hotel nu behoort tot de hoogste Logis-categorie', schrijft het hotel in een tevreden persbericht.

Schoorsteentjes en stoofpotjes

Dat betekent dat het hotel zich mag afficheren met drie 'schoorsteentjes', die staan voor 'uitermate comfortabele hotelkamers'. Het restaurant van Sionshof, waarvan de keuken een aantal jaren geleden verdween, maakt na een herstart goede sier met drie 'stoofpotjes'. Die staan voor een 'excellente keuken', aldus Sionshof.

Jonge chef-kok

'Sionshof beschikt over een spiksplinternieuwe keuken, waar de jonge chef-kok Berrie Turk zijn hart kan ophalen. Hij bereidt hier gerechten uit de klassieke Franse keuken en geeft hier een eigentijdse, verrassende draai aan.' Het restaurant serveert al een driegangenmenu voor € 27,50. Turk en zijn brigade maken in de keuken gebruik van dagverse en seizoensgebonden producten.

Kamers met een knipoog

De 17 hotelkamers van Sionshof ondergingen een metamorfose. “Ze werden flink onder handen genomen en zijn nu ingericht met een knipoog naar de jaren dertig.” Voor hotelgasten heeft Sionshof diverse arrangementen paraat, waaronder een combinatie met een bezoek aan De Thermen en een fiets- en golfarrangement.