nieuws

Horeca Antillen dupe orkaan Omar

Hotel

Hoge golven als gevolg van orkaan Omar hebben schade aangericht op de stranden en aan horecabedrijven op Curacao en Bonaire, bericht columnist Sander Allegro van Misset Horeca. Hij verblijft momenteel op de eilanden.

Horeca Antillen dupe orkaan Omar

Op Bonaire heeft Omar aardig huis gehouden. De wind viel mee, maar de hoge golven hebben veel schade aangericht. De horeca is zwaar getroffen.

Zo is de pier van de zeer bekende Karel’s Beach Bar door de golven verzwolgen. Het aan zee gelegen restaurant Salsa liep zware waterschade op. Bij de hotels werd Divi Bonaire het zwaarst getroffen. De kamers aan direct aan zee liepen zware waterschade op en zijn voorlopig onbruikbaar. Het restaurant van Divi werd geramd door een van de eigen boten van het hotel en is eveneens zwaar beschadigd.

Bij het Plaza hotel (van der Valk) bleef de schade beperkt tot het strand waar veel zand wegspoelde en rieten parasols het begaven. De eerste berichten geven aan dat het koraalrif niet ernstig beschadigd is; een belangrijk feit voor een duikbestemming als Bonaire. Er wordt met man en macht gewerkt aan de herstelwerkzaamheden en de toeristen die nu aankomen zullen weinig meer merken van de aangerichte schade.

Tekst: Sander Allegro

Reageer op dit artikel