nieuws

Horeca Breda profiteert van Vuelta

Hotel

Als Breda start- en finishplaats wordt van de grootste Spaanse wielerronde, de Vuelta, dan levert dat de Brabantse stad 3 miljoen euro op. De horeca is één van de partijen die profiteert van een eventuele komst van de wielerronde.

Horeca Breda profiteert van Vuelta

Dat heeft hogeschooldocent Albert van Schendel becijferd. Een paar weken geleden werd bekend dat de organisatie van de Spaanse wielerronde Breda als plan b ziet als start- en finishplaats in een van de komende jaren.

Volgens Van Schendel levert een start- en finishplaats Breda 3 miljoen euro op. Het kopen van een start- en finishplaats kost een half miljoen euro. Wanneer het doorgaat, heeft het volgens Van Schendel een positieve impact voor de lokale horeca. Ook de overheid met parkeergelden en btw-inkomsten profiteert.

‘Er hangt ook een promotionele waarde aan vast. Verder trekt het jongeren aan en bindt hen ook aan de stad’, aldus Van Schendel op Bredavandaag.nl.

Reageer op dit artikel