nieuws

Horeca doelwit bloedige aanslagen Mumbai

Hotel

Door een reeks terreuraanslagen in de Indiase stad Mumbai zijn woensdagavond zeker tachtig doden gevallen. De belangrijkste doelwitten waren twee luxueuze hotels in de stad, het Taj Mahal en het Oberoi. Ook een café-restaurant, ziekenhuizen en een marktplein werden onder vuur genomen.

Horeca doelwit bloedige aanslagen Mumbai

Zwaarbewapende terroristen vielen de hotelgebouwen binnen. ,,Volgens mij hadden ze het gemunt op buitenlanders, want ze vroegen om Britse en Amerikaanse paspoorten”, zei een Britse ooggetuige tegen de Indiase televisiezender NDTV.

Gijzelaars Taj Mahal bevrijd

In de beide hotels hadden de aanslagplegers in de nacht van woensdag op donderdag tientallen toeristen in gijzeling gehouden. Indiase commandotroepen zijn donderdagochtend de hotels Taj Mahal en Oberoi in het centrum van Mumbai binnengevallen en wisten de gijzelaars in het hotel Taj Mahal donderdagochtend te bevrijden. Het lot van de gegijzelden in Oberoi is niet duidelijk.

Taj Mahal in vlammen

In de gebouwen hebben de plegers van een reeks terreuraanslagen zich verschanst. Tussen de commando-eenheden en de terroristen zijn heftige vuurgevechten uitgebroken, meldde de Indiase nieuwszender IBN. Korte tijd later was te zien hoe vlammen uit de bovenste verdiepingen van het Taj Mahal sloegen.

De chaos in de miljoenenstad Mumbai is groot na de aanslagen. Meer dan 250 mensen raakten gewond. Over de nationaliteiten van de slachtoffers is nog veel onduidelijkheid. Ook is niet bekend of er Nederlanders getroffen zijn.

Explosies en vuurgevechten

In totaal vonden volgens de politie op verschillende plaatsen in Bombay explosies en vuurgevechten plaats. Bij de aanval op een stationshal vielen ten minste tien doden. Zeker drie mensen kwamen om door de ontploffing van een autobom in een taxi op de snelweg.

De terreuraanslagen zijn opgeëist door een voorheen onbekende islamitische groep, die zich de Deccan Mujahideen noemt.

Reageer op dit artikel