nieuws

Horecaondernemers melden groei en krimp

Hotel

De nieuwe horeca-barometer is gepubliceerd, met een opvallende uitkomst. 29 procent van de ondernemers meldt een omzetplus in hun zaak. 39 procent van de ondernemers meldt een omzetdaling.

Horecaondernemers melden groei en krimp

Reden voor de omzetstijging noemen de ondernemers vaak veranderingen in het eigen bedrijf, bijvoorbeeld kwaliteit, promotie of het starten van een andere formule. De economische omstandigheden is volgens de ondernemers de zwarte piet als het gaat om omzetdaling.

Grote horecabedrijven doen het over het algemeen beter qua omzet. In de dranken- en restaurantsector wordt verder een kleine omzetdaling waargenomen, terwijl de fastservice en hotelsector over het algemeen een plusje laat zien.

De gemiddelde omzetontwikkeling in de drankensector was bijvoorbeeld -0,6 procent, terwijl dat in de fastservicesector +0,6 procent was. In de restaurantsector was dat -0,8 procent en in de hotelsector +2,9 procent.

Over de gehele horecasector wordt een kleine plus genoteerd van 0,3 procent.

Reageer op dit artikel