nieuws

Horecapersoneel minst ziek maar meer dan vorig jaar

Hotel

Horecapersoneel meldt zich het minst vaak ziek, zo blijkt uit cijfers van het CBS. In het tweede kwartaal van 2011 kwam het verzuim uit op 2,5 procent, tegen een landelijk gemiddelde van 4,1 procent. Het percentage ligt wel 0,4 procent hoger dan in dezelfde periode een jaar eerder.

Horecapersoneel minst ziek maar meer dan vorig jaar

De cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek zijn vandaag bekendgemaakt. Het verzuimpercentage ligt met 5,1 procent het hoogst in de bedrijfstakken openbaar bestuur, industrie en onderwijs. Gezondheids- en welzijnszorg scoren met 5 procent ook ruim boven het landelijk gemiddelde.

Ondanks de lage score van de horecasector, is het aantal ziekmeldingen in het tweede kwartaal van 2011 wel toegenomen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Van 2,1 naar 2,5 procent.

Landelijk is het percentage de laatste jaren vrij stabiel. In het tweede kwartaal van 2010 was het 4 procent en nu 4,1 procent. Dit betekent volgens het CBS dat gemiddeld per dag 1 op de 25 werknemers als ziek te boek staat.

Reageer op dit artikel