nieuws

Horecaschip ‘De Rotterdam’ open voor publiek

Hotel

Het bekende schip ‘de Rotterdam’ is sinds maandag 15 februari open voor publiek. Bekende Rotterdammers openden het schip door een speciale ‘openingswalk’ over de ‘gangway’.

Horecaschip ‘De Rotterdam’ open voor publiek

Het schip is de afgelopen jaren gerenoveerd en kwam eind 2008 weer terug naar Rotterdam. Onno van den Brink is directeur Rederij de Rotterdam en spreekt over een ‘commercieel succes’: Voor Katendrecht en de stad is het schip een grote en bijzondere aanwinst. ‘Ik heb er alle vertrouwen in dat het schip een commercieel succes gaat worden; ook internationaal.’

‘Het schip is gebouwd in de jaren vijftig en was het vlaggenschip van de Holland-Amerikalijn. Het heeft afmetingen van maar liefst 228 meter lang, 28 meter breed en 41 meter hoog. Het schip is inmiddels helemaal vernieuwd. Van den Brink:

‘Het schip zoals het nu is opgeleverd is minimaal zo goed als toen het nieuw was. Bij de renovatie is oog voor detail geweest zonder concessies te doen aan de kwaliteit. Het oorspronkelijke karakter is bewaard gebleven. Daarnaast is het compleet uitgerust met de hedendaagse techniek. Het is een oud schip in een nieuw jasje.’

Het gigantische stoomschip is bestemd als hotel, opleidingscentrum, congresruimte en als toeristische attractie.

Directeur Willem Smit van de Rotterdam BV spreekt van bovenmatige belangstelling voor het schip: ‘De aanvragen stromen al dagen binnen, van huwelijksaanzoeken en jubilea tot seminars, weekendjes weg, tours met gids en diners. We hebben allemaal erg uitgekeken naar deze openstelling en staan klaar om het publiek te omarmen met De Rotterdam.’

Reageer op dit artikel