nieuws

Horecaschip ss Rotterdam in etalage

Hotel

Wooncorporatie Woonbron wil de ss Rotterdam zo snel mogelijk van de hand doen. De eigenaar van het horecaschip stelt dat het houden van een schip niet tot de corebusiness van de wooncorporatie hoort.

Horecaschip ss Rotterdam in etalage

Een wooncorporatie behoort volgens bestuursvoorzitter Bert Wijbenga van Woonbron niet op deze schaal zelfstandig volkshuisvestelijk kapitaal aan te wenden voor commerciële, maatschappelijke projecten die niet direct tot verhoging van woonkwaliteit en woninguitbreiding leiden, zo staat te lezen in De Telegraaf.

Wat de vraagprijs van het horecaschip is, wordt niet gemeld. Wel mag het schip weg ‘voor een redelijke prijs’. De ss Rotterdam kreeg in het eerste jaar 500.000 bezoekers over de vloer, samen goed voor een omzet van 40 miljoen euro.

De ss Rotterdam was de afgelopen jaren veelvuldig in het nieuws vanwege grote verbouwingskosten. Die liepen op tot 240 miljoen euro. De aankoop van het schip in 2005 bedroeg 6 miljoen euro. Al lange tijd werd de rol van Woonbron als eigenaar van het schip bekritiseerd. Twee maanden geleden stapte de directeur van de exploitatiemaatschappij, Willem Smit, op na een verschil van inzicht over de te volgen koers van het schip.

Reageer op dit artikel