nieuws

Horecastudent van school wegens ‘swaffelen

Hotel

Het Rotterdamse EuroCollege heeft een horecastudent van deze particuliere school gestuurd, omdat die zich onzedelijk heeft gedragen bij de wereldberoemde Taj Mahal in India. Bij het 17e eeuwse mausoleum haalde hij zijn geslachtsdeel uit zijn broek en zwaaide daarmee in het rond.

Horecastudent van school wegens ‘swaffelen

De onderwijsinstelling voor evenementen- en hotelmanagement spreekt van ‘onfatsoenlijk en onacceptabel gedrag’. Zij verwijderde de zogenoemde ‘swaffelaar’ op staande voet van school. ‘Dit hebben we nog nooit meegemaakt’, aldus een woordvoerder woensdag.

Tijdens de studiereis in India filmden medescholieren de ‘ontheiliging’ van het liefdesmonument. Zij plaatsten beelden op internet. Te zien is dat de student zijn jongeheer tegen het grafmonument slaat en vrijbewegingen maakt. Het EuroCollege kreeg dit onder ogen.

De reis was juist bedoeld om niet-westerse culturen te leren kennen. Het respecteren van de medemens is een belangrijk thema in het onderwijsprogramma. Zij gingen dan ook goed voorbereid op de negendaagse reis. ‘Wij zijn zeer ontstemd’, verklaarde de woordvoerder.

De directie heeft haar excuses voor het obscene gedrag aangeboden aan de ambassadeur van India. Verder informeert de school de leerlingen en de ouders. Het EuroCollege onderzoekt of er juridische stappen kunnen worden genomen tegen de ‘swaffelaar’ wegens ‘het beschadigen van de reputatie van de hogeschool’.

Reageer op dit artikel