nieuws

Horecava 2009 officieel geopend

Hotel

De Horecava 2009 is zojuist officieel geopend. De grootste horecavakbeurs van Nederland loopt tot en met donderdag 15 januari. Misset Horeca volgt de Horecava intensief met directe berichtgeving op MissetHoreca.nl.

Horecava 2009 officieel geopend

Innovatie staat centraal tijdens de 2009-editie van de Horecava. Op de vakbeurs is veel aandacht voor het thema. Uit onderzoek van de Horecava bleek woensdag al dat innovatie het toverwoord is in de strijd tegen de economische crisis.

91 procent van de ondervraagden verwacht in 2009 vernieuwingen door te voeren met name op het gebied van interieur en aankleding. Een kwart is van plan de buitenruimte aan te pakken als reactie op het rookverbod.

Op de beurs aandacht voor allerhande noviteiten, waaronder ook die om de gevolgen van het rookverbod in de horeca, dat vorig jaar juli van kracht werd, het hoofd te bieden. Zo is er een discussie over de omzetkansen van het terras. Ook wordt voor de negende keer de Horecava Innovation Award uitgereikt, de prijs voor de beste innovatie in de horecabranche.

Ook grote namen uit de horecawereld zijn aanwezig. Zo is Michelinkok (twee sterren) Hans van Wolde van Beluga in Maastricht actief als smaakmeester van een fruitlab, geeft Jonnie Boer van de Librije uit Zwolle (drie sterren) acte de présence en reageert ook Mario Ridder (twee Michelinsterren) van De Zwethheul op trends uit het zogenoemde Horeca Trendonderzoek dat maandag wordt gepresenteerd.

Verder zal directeur Lodewijk van der Grinten van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) zijn visie geven op de toekomst van de horecabrance en wordt bekendgemaakt welk cateringbroodje het lekkerste is van Nederland.

Bekijk hier voor alle informatie over Horecava 2009

Reageer op dit artikel