nieuws

Hostels niet bang voor couchsurfing

Hotel

Hostels zijn niet bang voor de groeiende belangstelling voor couchsurfing, een logiesmanier waarbij reizigers gratis slapen bij locals. Dat blijkt uit een reportage van Misset Horeca Live.

Hostels niet bang voor couchsurfing

Via de populaire website couchsurfing.org worden in ons land bijna vijftienduizend slaapplaatsen aangeboden. Reizigers, veelal jongeren, kunnen op deze manier gratis overnachten in een buitenlandse stad.

De grootste hostelketen van Nederland, Stayokay, laat weten couchsurfing niet als een bedreiging te zien. ‘Stayokay biedt een bepaalde kwaliteit. Onze badkamers zijn schoon en je hoeft niet te sjouwen met een slaapzak. Het is wat safer en schoner dan bij mensen thuis’, aldus chief executive officer Mareike Schreiner van Stayokay.

Volgens een grove schatting lopen logiesbedrijven zo’n 2 tot 8,5 miljoen euro mis de afgelopen vier jaar vanwege de intrede en opkomst van couchsurfing.

Volgens Herman ter Balkt van het Amsterdams Toerisme en Congres Bureau gaat het verhoudingsgewijs om een klein bedrag. ‘Couchsurfing is geen bedreiging, het kan zelfs een aanvulling zijn. Couchsurfers zorgen voor extra omzet in cafés en winkels’, aldus Ter Balkt.

Bekijk hieronder Misset Horeca Live met het bewuste item over couchsurfing

Reageer op dit artikel