nieuws

Hotel Arena kreeg miljoen gulden van Amsterdam ArenA

Hotel

Hotel Arena in Amsterdam heeft tien jaar geleden het fikse bedrag van 455.000 euro geïncasseerd van stadion Amsterdam ArenA. In het diepste geheim kwamen de twee partijen een schikking overeen na een klacht over de naam. De Amsterdam ArenA heeft geheime deal onthuld.

Hotel Arena kreeg miljoen gulden van Amsterdam ArenA

Dat meldt De Telegraaf. Op 14 augustus 1996 opende het multifunctionele bouwwerk in Amsterdam-Zuidoost, de thuishaven van voetbalclub Ajax en locatie van veel popconcerten. Voorafgaand aan de opening bogen diverse reclamebureaus wekenlang over de naam van het stadion.

Nadat voor Amsterdam ArenA was gekozen, bleken meerdere ondernemers hun bedrijf ook Arena te hebben genoemd. Het ging daarbij om onder meer een pizzeria en om Hotel Arena van de bekende Amsterdamse hotelier Paul Hermanides.

Manager facilitaire zaken Henk van Raan van de Amsterdam ArenA zegt nu dat er een rechtszaak is geweest, waarbij hotel Arena in het gelijk is gesteld. De zaak werd geschikt en over het schikkingsbedrag is lange tijd gezwegen. Nu is bekend gemaakt dat het om 455.000 euro ging, een miljoen gulden.

‘We hebben het conflict geschikt omdat het veel meer zou kosten om een nieuwe naam en logo bekend te maken’, zegt woordvoerster Lucie Jansen van Velsen van Amsterdam ArenA in De Telegraaf.

Reageer op dit artikel