nieuws

Hotel Beaumont Hofleverancier

Hotel

Hotel Beaumont in Maastricht is maandag 27 februari benoemd tot Hofleverancier. Het hotel dat dit jaar honderd jaar bestaat is het eerste hotel in de provincie Limburg dat deze titel mag dragen.

Hotel Beaumont Hofleverancier

Harrie Beaumont, de huidige directeur van dit familiebedrijf met 121 kamers, heeft maandagmiddag de bijbehorende oorkonde ontvangen uit handen van Commissaris van de Koningin Theo Bovens.

Om in aanmerking te komen voor het Predicaat Hofleverancier moet een onderneming minimaal honderd jaar bestaan en in haar branche een vooraanstaande plaats innemen in de regio.

Willem Beaumont, de opa van de huidige directeur Harrie Beaumont, legt op 1 april 1912 de basis van het hotel. Hij neemt Hoekcafé Swelsen dat jaar over en breidt het uit tot een hotel-café-restaurant met 12 kamers. Overnachten kost er dan 1 gulden en 25 cent. Sinds 2011 versterkt de vierde generatie Beaumont het team. Het hotel won in 2005 de Dutch Hotel Award.

Hotel Beaumont is de tiende onderneming in Maastricht dat het Predicaat Hofleverancier krijgt. Het is echter het eerste hotel in de gehele provincie Limburg dat de titel krijgt.

Reageer op dit artikel