nieuws

Hotel Boijmans volgeboekt

Hotel

Het Museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam houdt ongeveer 28.000 euro over aan het kunstwerk Revolving Hotel Room. Dat zijn inkomsten van de nevenactiviteiten van het museum als hotelier.

Hotel Boijmans volgeboekt

Tijdens de tentoonstelling Divided Divided van beeldend kunstenaar Carsten Höller, die vrijdag wordt geopend, is het mogelijk de nacht in het museum door te brengen. ‘We zijn volgeboekt’, zei directeur Sjarel Ex donderdag.

Het tarief van gemiddeld 350 euro (maandag en dinsdag iets minder, in het weekeinde iets meer) was geen bezwaar voor belangstellenden. Twee proefnachten waren volgens Ex een succes. De kamer met een langzaam draaiend bed is van alle gemakken voorzien. Ex: ‘Mooi dat onze beveiligingsmensen ook als butler kunnen fungeren.’ De expositie loopt tot en met 25 april.

Reageer op dit artikel