nieuws

Hotel Den Helder in het nauw door brandbeleid

Hotel

Hotel Den Helder wordt door problemen rondom de brandveiligheid met sluiting bedreigd. De gemeente wil dat de brandveiligheidinstallatie van het hotel voor 1 september op orde is. Anders volgt sluiting.

Hotel Den Helder in het nauw door brandbeleid

Al geruime tijd is exploitant Bos van Hotel Den Helder met de gemeente in de weer over een goed werkend brandbeleid in het hotel. De gemeente wil dat Bos snel vaart maakt, anders volgt sluiting.

Bos moet van de gemeente zorgen voor certificering van de Rook- en Warmte Afvoerinstallatie (RWA) in het hotel. Dit zorgt er voor dat in geval van brand de loop- en vluchtroutes rookvrij moeten zijn.

Die installatie voldoet volgens de gemeente nog niet aan de gestelde eisen. ‘Zolang de RWA niet aan de eisen voldoet, dienen andere eisen te worden gesteld aan de hotelkamers’, schrijft het college in een brief aan Bos, zo meldt de lokale nieuwssite DenHelderVandaag.nl.

Die andere eisen zijn onder andere dat de hotelkamers minimaal dertig minuten brandwerend zijn en dat de deuren zelfsluitend moeten zijn. Hotel Den Helder krijgt van de gemeente tot 1 september de tijd om veranderingen door te voeren.

Reageer op dit artikel