nieuws

Hotel in België populair in de kerstvakantie

Hotel

De Nederlander brengt dit jaar de kerstvakantie het liefst door in België, met Antwerpen op de eerste plek. Brussel en Maastricht volgen als tweede en derde keuze voor een hotelovernachting rond kerst.

Hotel in België populair in de kerstvakantie

Dit blijkt uit onderzoek op basis van meer dan tienduizend hotelboekingen voor de kerstvakantie, bij reissite Weekendjeweg.nl. In vergelijking tot 2008 zijn Maastricht, Düsseldorf en de Veluwe gestegen in populariteit. De kust, Eindhoven en Keulen zijn juist gezakt. Ook is duidelijk te zien dat de tweede week van de kerstvakantie veel populairder is dan de eerste week. Dit komt omdat de kerst dit jaar op vrijdag en zaterdag valt en dat men dan vooral thuis met familie de kerst viert.

Top 10 Kerstvakantie
1. Antwerpen en omgeving: 10,2%
2. Brussel en omgeving 7,9%
3. Maastricht en omgeving: 6,8%
4. Regio strand/kust: 6,3%
5. Parijs en omgeving: 6,0%
6. Düsseldorf en omgeving: 4,5%
7. Veluwe: 4,3%
8. Regio Nordrhein Westfalen: 4,1%
9. Eindhoven en omgeving: 3,8%
10. Keulen en omgeving: 3,5%
Reageer op dit artikel