nieuws

Hotel in voormalig gebouw Volkskrant

Hotel

Het voormalige Volkskrantgebouw aan de Amsterdamse Wibautstraat wordt een hotel met 168 kamers. Dat heeft de nieuwe eigenaar van het pand vandaag bekendgemaakt, meldt Het Parool.

Hotel in voormalig gebouw Volkskrant

Het kantoorpand staat nu deels leeg en is deels ingericht als broedplaats voor creatievelingen. Er was al een horecagelegenheid gevestigd: Club Canvas.

Eigenaar Job Heimans, die voorheen een softwarebedrijf had, kocht het pand onlangs samen met projectontwikkelaar Brouwershoff van Stadgenoot. Die woningcorporatie gaf het voormalige krantengebouw in de afgelopen jaren een tijdelijke invulling als broedplaats. ‘We willen gebruikmaken van het creatieve stempel dat het pand eigenlijk al sinds de jaren zestig heeft’, zegt Heimans in Het Parool.

De nieuwe eigenaar wil het pand door 168 hotelkamers toe te voegen, rendabel maken en een deel van de huidige broedplaats behouden. Die blijft alleen in het achterste deel van het gebouw. Door nadrukkelijk een verbinding tussen hotel en creatieven te leggen wil Heimans een nieuw soort hotel aan Amsterdam toevoegen. Club Canvas, op de zevende verdieping, en oefenruimtes voor bandjes in de kelder blijven bestaan.

In 2014 moet het vernieuwde Volkskrantgebouw klaar zijn.

Reageer op dit artikel