nieuws

Hotel in voormalig gemeentehuis

Hotel

Het gemeentehuis van het Overijsselse Denekamp is omgebouwd tot hotel. In De Schout slapen de gasten waar tot een aantal jaar geleden de raad vergaderde.

Hotel in voormalig gemeentehuis

De beslissing om het gemeentehuis te verbouwen tot hotel werd genomen door Bennie en Clara Bosch samen met hun dochter Kirsten en schoonzoon Paul Westerhof. Er lagen eerst plannen klaar om op de plek van een oud hotel en het naastgelegen pand wat te gaan doen, maar de gemeente keurde die plannen af met de opmerking dat ze te futuristisch waren.

‘Toen kwam het idee het gemeentehuis te kopen en in dat complex ook plaats te bieden aan een boekhandel’, zegt Westerhof in Twentse Courant Tubantia. Een aantal jaren verder staat er een modern driesterren hotel, en Paul en Kirsten Westerhof weten zeker dat ze de juiste stap hebben gemaakt. ‘Het loopt als een trein, we zijn zeer tevreden. We hadden geen betere locatie kunnen kiezen.’

Westerhof moet er wel om lachen dat er af en toe nog mensen aan de hotelbalie staan die denken dat ze in het gemeentehuis zijn. ‘Meestal hebben ze zelf al in de gaten dat er iets niet klopt. Het blijft vermakelijk die verbaasde gezichten te zien.’

Het is overigens niet het eerste voormalig gemeentehuis dat een nieuw leven als hotel krijgt, eerder gebeurde dat in ieder geval in Sint Maartensdijk.

Reageer op dit artikel