nieuws

Hotel in vorm van wijnstok

Hotel

In Spanje is een opvallend hotel gelanceerd. Het gaat om een hotel in de vorm van een wijnstok. Het wijnhotel moet dé nieuwe wijntoeristische trekpleister worden in de Rioja-streek.

Hotel in vorm van wijnstok

Het Marqués de Riscal wijnhotel is ontworpen door architect Frank O. Gehry, ook bekend van het Guggenheim Museum in Bilbao.

‘Dit design is bedoeld als een gestileerde wijnstok, rustend op drie betonnen “wortels”, waarvan de zwierige ranken zijn uitgevoerd in de kleuren van ons huis. Rood is symbool voor de inhoud van de flessen, goud voor het net dat om de flessen is geschoven en zilver voor de capsule’, aldus Riscal op Bythegrape.com.

Het opvallende ontwerp moet dé nieuwe wijntoeristische bestemming worden in Rioja. Veel bezoekers komen af op het architectonische spektakel. Naast een vijfsterrenhotel beschikt het gebouw ook over een gastronomisch restaurant.

Reageer op dit artikel