nieuws

Hotel L’Empereur weer vrijgegeven

Hotel

De brandweer heeft woensdagmiddag rond 14.00 uur Grand Hotel de l’Empereur tegenover het station in Maastricht vrijgegeven, nadat er eerder op de dag chloorgas was vrijgekomen.

Hotel L’Empereur weer vrijgegeven

Volgens de brandweer zijn 39 mensen in het hotel ziek geworden. Vijftien van hen zijn naar het academisch ziekenhuis gebracht, waar ze zuurstof toegediend kregen. 24 Anderen zijn door de GGD in een stadsbus van Veolia behandeld. Allen hadden ademhalingsklachten, maar niemand verkeerde in levensgevaar.

De hotelgasten die niet naar het ziekenhuis hoefden, werden tijdelijk opgevangen in een naburig café. Ze zijn inmiddels teruggekeerd naar het hotel.

De gasten van het hotel werden woensdagochtend geëvacueerd, nadat bij werkzaamheden aan het zwembad in de kelder chemische stoffen een verbinding met elkaar waren aangegaan en giftige chloordampen zich razendsnel door het gebouw hadden verspreid. Ook een Chinees restaurant en een espressobar, die naast het hotel liggen, werden ontruimd.

Een gaspakkenteam van de brandweer pompte ongeveer 100 liter van de giftige vloeistoffen over in speciale vaten, die zijn afgevoerd. De brandweer ventileerde het hotel. Arbeidsinspectie en politie onderzoeken wat er in de kelder precies gebeurd is.

Reageer op dit artikel