nieuws

Hotel met handschoen Jackson aan de haal

Hotel

De bekende witte Moonwalk-handschoen van popicoon Michael Jackson is voor 350.000 dollar (circa 236.000 euro) geveild. Als het aandeel van de fiscus wordt meegerekend was de handschoen zelfs nog duurder: de kersverse eigenaar heeft dan in totaal 420.000 dollar (ongeveer 283.000 euro) voor het kledingstuk moeten neertellen, meldden Amerikaanse media zondag.

Hotel met handschoen Jackson aan de haal

Jackson droeg de handschoen, die is ingelegd met diamanten, toen hij in 1983 voor het eerst zijn beroemde Moonwalk opvoerde. De handschoen wordt ook wel de ‘heilige graal’ van de Jackson-memorabilia genoemd. De koper is een zakenman uit Hong Kong, die het kledingstuk kocht namens een hotel.

Ook op andere memorabilia van de overleden zanger werd gretig geboden: veel van de spullen brachten tien tot twintig keer meer op dan voor de veiling was aangenomen. De meer dan tachtig geveilde artikelen leverden samen ruim 2 miljoen dollar (ongeveer 1.3 miljoen euro) op, terwijl voorafgaande aan de veiling uit was gegaan van een maximale totale opbrengst van 120.000 dollar (circa 80.000 euro).

Vooral kledingstukken bleken populair. Zo ging een jasje dat de zanger droeg tijdens een serie concerten in 1989 voor 225.000 dollar (ongeveer 151.000 euro) onder de hamer.

Reageer op dit artikel