nieuws

Hotel Mooirivier krijgt Green Key goud

Hotel

Hotel Mooirivier in Dalfsen – in 2009 genomineerd voor de Dutch Hotel Award – heeft Green Key goud ontvangen. Het hotel sleept hiermee direct het hoogs haalbare niveau van deze classificatie binnen.

Hotel Mooirivier krijgt Green Key goud

Mooirivier is het derde hotel in de regio Zwolle met dit gouden duurzaamheidslabel. De andere twee zijn: Hotel Mercure en het Bilderberg Grand Hotel Wientjes, beide in de stad Zwolle gelegen.

Mooirivier heeft het duurzaamheidslabel gekregen omdat het hotel energie gebruikt die honderd procent groen is en er actief wordt gewerkt aan afvalreductie. De keuken draagt zijn steentje bij door seizoensgebonden producten uit de regio te gebruiken.

Hoteldirecteur

Francis Hoekendijk – directeur en eigenaar – ziet het als een mooie bevestiging van alle inzet op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen van de afgelopen jaren. ‘Ons hotel ligt aan een van de schoonste rivieren van Nederland, de Overijsselse Vecht, en dat geeft je toch een extra stukje milieubewustzijn mee.’

Reageer op dit artikel