nieuws

Hotel ontkent rol in beleggingsfraude

Hotel

IFA Hotels en Resorts zegt geen enkele rol te spelen in een nieuw schandaal met particuliere beleggers. Het hotelbedrijf werd genoemd in een nieuwe miljoenenzwendel rond beleggingen in vastgoed in Dubai.

Hotel ontkent rol in beleggingsfraude

Royal Dubai Investments wordt verdacht van oplichting van particuliere beleggers. Het beleggingsproduct van Van Puijmbrouck Projectontwikkelingen zou tweehonderd investeerders hebben benadeeld. Van Puijmbrouck Projectontwikkelingen noemde IFA Hotels & Resorts als een van de bedrijven waarmee het samenwerkt.

IFA Hotels en Resorts ontkent ook maar iets te maken te hebben met Van Puijmbrouck Projectontwikkelingen. ‘Ik ken die club van Van Puijmbrouck niet eens’, laat een eigenaar van IFA weten, zo meldt Elsevier.nl.

200.000 euro

Tweehonderd beleggers hebben per persoon tussen de 50.000 en 200.000 euro hebben geïnvesteerd in Royal Dubai Investments. Ze zouden een vast rendement van 12,5 procent per jaar behalen. Het fonds werd geacht te investeren in appartementen en kantoorpanden in Dubai. Daar lijkt geen sprake van te zijn.

Vorige week kwamen problemen met vastgoedbelegger Golden Sun Resort in Turkije groot in het nieuws. De opsporingsdienst FIOD-ECD stelde een maand geleden al een onderzoek in naar deze vastgoedbelegger. In het fonds van Golden Sun Resort zitten naast luxe villa’s en een golfbaan ook een hotel.

Zie ook

Reageer op dit artikel