nieuws

Hotel op wielen kan 50 gasten aan

Hotel

Een Spaans bedrijf heeft een vrachtwagen ontwikkeld die in een half uur om te toveren is tot een elf kamers tellend hotel waar bijna vijftig gasten kunnen overnachten. De Hotelmóvil is de hotelvariant van de vouwwagen en kan overal worden opgezet.

Hotel op wielen kan 50 gasten aan

Het mobiele hotel beschikt op de onderste verdieping over acht standaardkamers met een en suite badkamer, en twee tweepersoonsbedden. Daarboven bevinden zich drie luxe suites, elk geschikt voor maximaal vijf gasten, en een dakterras.

Binnen dertig minuten wordt de vrachtwagen door middel van een hydraulisch systeem uitgevouwen. Alle faciliteiten als meubilair, verlichting en sanitair wordt vanzelf weggevouwen, zodat de in- en uitvouwtijd minimaal is.

Klik hier voor een filmpje.

Gebruik

Na het assemblageproces moet de Hotelmovil worden aangesloten op stroom, water en afvoer, en is het hotel klaar voor gebruik. Het kan overal worden opgezet, zolang er maar een vrachtwagen kan komen en er 150 vierkante meter min of meer stevige grond vrij is. De vrachtwagen zelf heeft standaardafmetingen: 18 meter lang, 4 meter hoog en 2,5 breed.

De bedenkers zien toepassingen in de filmindustrie, grote (sport-)evenementen en als mobiel hospitaal of vergadercentrum, zo is te lezen op hun website. Ze presenteerden hun innovatie eerder dit jaar op de internationale toerisme beurs FITUR in Madrid.

Initiatieven

Het is het eerste mobiele hotel wat opzetgemak combineert met het herbergen van meer personen. Eerder waren er Zwitserse en Britse initiatieven, maar hierbij ging het om slechts één hotelkamer die als zelfstandige unit snel op te zetten was. Bij filmsets of festivals gebruikt men vaak een stapelsysteem waar een kraan aan te pas moet komen, of een bus waar maar een paar gasten in kunnen verblijven.

De vrachtwagen is zowel te koop als te huur. Voor een slordige 5800 euro is hij een weekend te gebruiken, voor 3,6 ton mag je hem houden. Voorlopig is er één, die te huur is bij de fabrikant. Bij aankoop levert Hotelmóvil ook een assemblagetraining mee.

Reageer op dit artikel