nieuws

Hotel Queen verdubbelt aantal kamers

Hotel

De hotelbusiness in Eindhoven floreert. Verschillende hotels renoveren, verbouwen of breiden uit. Ook kleinere hoteliers doen het goed, zoals Perry Kusters van hotel Queen aan de Markt. Hij gaat extra kamers bouwen in het naastgelegen kantoorpand in de Heuvel Galerie.

Hotel Queen verdubbelt aantal kamers

Kusters meent dat de hotelbusiness lucratief is. ‘Iedereen ziet er wel brood in. Ik ook’, zegt hij in het Eindhovens Dagblad. Al enige tijd aasde hij op het naastgelegen pand, dat bij de Heuvel Galerie hoort. Toen dat vrijkwam in maart greep hij die kans om meer kamers te realiseren.

‘Ik heb hier weinig mogelijkheden om uit te breiden. Dus heb ik een aanvraag gedaan om de kantoorruimte te verbouwen tot een andere bestemming’, vertelt Kusters. ‘Nu is het alleen nog wachten op de bouwvergunning.’ Hij hoopt de nieuwe kamers in september of oktober in gebruik te nemen.

De nieuwe kamers zijn allemaal van een flink formaat, maar niet uitgesproken luxe. ‘Er komt niet te veel poeha. Ik ben niet zo bruidssuiterig’, aldus Kusters. ‘Extra service geeft extra druk. Ik hoef er geen ster bij. Je moet niet pretenderen wat je niet kunt waarmaken.’

Nu heeft het hotel drie sterren. Een vierde is mogelijk als de receptie 24 uur per dag bemand is – wat gaat gebeuren – en er ook roomservice wordt aangeboden. ‘Daar begin ik niet aan’, legt hij uit. ‘Ik wil ook mensen op de vloer houden in het café-restaurant.’

Reageer op dit artikel